گروه آموزشی علوم تجربی منطقه 4 شهر تهران

پرتقال و تاریخچه آن و مواد موجود در آن

جمعه, ۱۶ بهمن ۱۳۹۴، ۱۱:۵۹ ب.ظ

پرتقال درخت کوچکی است دارای برگهای سبز و گلهای سفید پوست پرتقال نارنجی رنگ ، کمی ناصاف و یموه آن بسته بانواع مختلف شیرین و ترش ، زرد رنگ و یا قرمز می باشد .


پرتقال یکی از قدیمی ترین میوه هایی است که بشر از آن استفاده می کرده است و در حدود 500 سال قبل از میلاد مسیح کنفوسیوس از آن نام برده است .


در حال حاضر بیشتر از 200 نوع پرتقال در آمریکا کشت می شود و آمریکا نصف کل محصول پرتقال دنیا را تولید می کند .


پرتقال اولیه ، کوچک ، تلخ و پر از هسته بوده است که در اثر تربیت مهندسی ژنتیکی و همچنین انتخاب نوع بهتر و کود کافی درشت تر و شیرین تر شده است .


پرتقال ابتدا از چین به هندوستان برده شده و سپس از آنجا به نقاط دیگردنیا راه یافت .

پرتقال یکی از غنی ترین منابع ویتامین C می باشد . البته باید دقت کرد که ویتامین C در اثر سرما و در گرمای زیاد از بین می رود . اسانسی که از گلهای پرتقال گرفته می شود بنام روغن نرولی Neroli Oil معروف است که دریاب وئی بسیار مطبوع بوده و خیلی گران است و در عطر سازی از آن استفاده می شود .


در 100 گرم پرتقال پوست کنده مواد زیر موجود است :


آب                         86 گرم


پروتئین                  1 گرم


نشاسته                0/2 گرم


کلسیم                  12 گرم


فسفر                    40 میلی گرم


آهن                       20 میلی گرم


سدیم                     0/4 میلی گرم


پتاسیم                  1 میلی گرم


ویتامین آ               200 میلی گرم


ویتامین ب 1           200 واحد


ویتامین ب 2          0/1 واحد


ویتامین ب 3         0/04 میلی گرم


ویتامین ث            50 میلی گرم


در صد گرم پوست پرتقال مواد زیر موجود است :


آب                       70 میلی گرم


پروتیئن                  1/5 میلی گرم


مواد چربی              0/2 میلی گرم


مواد نشاسته ای       25 میلی گرم


کلسیم                   160 میلی گرم


فسفر                     20 میلی گرم


آهن                       0/8 میلی گرم


سدیم                    3 میلی گرم


پتاسیم                   210 میلی گرم


ویتامین آ                 420 واحد


ویتامین ب 1            0/12 میلی گرم


ویتامین ب 2            0/1 میلی گرم


ویتامین ب 3            1 میلی گرم


ویتامین ث               135 میلی گرم

  • گروه آموزشی علوم تجربی منطقه 4 تهران oloometajrobi4

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی