بیگانگان فضایی ساکتند، چون مرده اند
بیگانگان فضایی ساکتند، چون مرده اند
بدون شک کیهان مملو از سیاراتی است که شرایط سکونت در آنها وجود دارد و به تبع آن می توان گفت امکان شکل گیری و وجود موجودات بیگانه ی فضایی در گوشه و کنار آن نیز هست. اما نتایج تحقیقاتی جدید نشان می دهد اگر به فرض هم چیزی به نام «بیگانگان» وجود داشته باشد، به واسطه سست و ناپایدار بودن حیات به ندرت شانس تکامل و ادامه یافتن را داشته اند. احتمالا گونههای زنده در اثر گرمایش یا سرمایش سیارهشان منقرض شدهاند و اکنون دیگر همه ی آنها مرده اند.
این تحقیقات توسط گروهی از دانشمندان دانشگاه ملی استرالیا در کانبرا تهیه شده است. آدیتا چوپرا سرپرست این تحقیقات گفت: « احتمالا جهان دارای سیارات قابل سکونت دیگری است، بنا بر اعتقاد دانشمندان جهان باید مملو از موجودات بیگانه باشد. حیات اولیه بسیار شکننده است، بنابراین معتقدیم که برای بقا به اندازه ی کافی تکامل پیدا نمیکند. برای ایجاد یک سیاره قابل سکونت، اشکال زندگی ملزم به تنظیم گازهای گلخانهای از قبیل آب و کربن دی اکسید هستند تا دمای سطحی را پایدار نگه دارند.»
حدود چهار میلیارد سال پیش، زمین، ناهید و مریخ سیارات قابل سکونتی بودند. اگرچه، یک میلیارد سال پیش یا سالهای بسیار دور پس از شکلگیری جهان، ناهید به یک تنور و مریخ به یک جعبه یخی تبدیل شد.به گفته چوپرا، نظریه آنان یک پازل کیهانی را حل کرده است. او عنوان کرد: « معمای علت نیافتن نشانهای از حیات بیگانه در دیگر سیارات به وجود یا عدم وجود منشا حیات ربطی ندارد، بلکه این موضوع به دلیل کم بودن سرعت ظهور تنظیمات بیولوژیکی چرخههای واکنشی در سطوح سیارات میباشد.»
- ۹۴/۱۱/۱۳